Nyelvek:

Friss bejegyzések

Báli ruha

Egy bál egy nő életében soha sem csupán egy fantasztikus tánc, amelyen egyszer részt vesz, akkor sem, ha első bálozó az illető, s akkor sem, ha a többedik estélyen mulat éppen. A bálozás régi hagyomány, valójában egy rítus, minden bál belépő a társadalmi életbe. Olyan nap ez, amelyet biztosan soha nem feled el egyetlen nő sem. Ilyenkor tényleg mindennek tökéletesnek kell lennie, a hajnak, a sminknek, a cipőnek és az est fénypontjainak: a báli ruháknak is. Egy fűzővel készült ruha különösen fontos, hogy mindig pontosan alakra legyen szabva, mert ha nem jól illeszkedik a mell vonalához a míder, nem csak elronthatja az összhatást, de még nevetségessé is teheti a viselőjét. Ezért készítünk minden hölgynek személyre szabottan, egyedileg tervezetten és méretezetten báli és estélyi ruhákat. Az Adry Couture szalonban minden hölgy megkapja azt a figyelmet, amikor minden róla szól, az ő vágyai, tervei és stílusa lesz a főszereplő, és az Adry szalon divattervezőjében igazi értő fülekre talál: igyekszünk olyanra megtervezni, vagy a meglévő kiválasztott ruhákon olyan módosításokat elvégezni, hogy a neki készülő modell mindenben valóban tetszésére legyen.

Báli ruhák

Estélyi vagy báli ruháinkat javasoljuk jótékonysági estélyekre, szakmai bálokra, nyilvános beszéd, előadás, művészeti fellépés vagy műsorvezetés alkalmaira, vagy más grandiózus esti eseményre. Ezek az ízlésesen díszített, mégis méltóságot kölcsönző ruhák megfelelő eleganciát nyújtanak valamennyi illusztris rendezvényen.

 

Egy kis báli ruha történelem

Tudta-e ön?

  • hogy a bálok története több mint 600 évvel ezelőttre nyúlik vissza? A régi, zárt, nehéz és merev ruháknak Medici Katalin vetett véget a bálozó hölgyek számára. Ő rendelte el, hogy a táncot kivágott, lenge, színes, selymes, előkelő kelmékben kell lejteni. Az újkori bálok fénykora a XIX. század közepétől indult, s tartott a XX. század elejéig, a világháborúk kezdetéig.

 

  • hogy az 1900-as évekig nem volt jellemző a divathullámok hatása a báli ruhákra, de a XX. században ez a folyamat évtizedenként megújította a báli ruhák kínálatát.

 

  • A huszas években elvesztek az abroncsok és a karcsú derekak, a ruhák zsákfazonúakká váltak, nem követték az alakot, azonban a gyöngyök, flitterek, fényes hatások megadták az estélyik ünnepélyességét. A harmincas években sötét, nehéz, sokszor hosszú ujjú anyagok kerültek előtérbe, súlyos uszályokkal kiegészülve. A negyvenes években érkeztek a táncparkettre a nyakpántos ruhák, vagy a ma is oly kedvelt görög szabású, redőzött báli ruhák. Ezek az évek a háborúk borzalmai után nem a bőség esztendei voltak, az anyagok között megjelentek az olcsóbb, silányabb minőségűek is, mint a műselyem vagy a krepp. De az alkalmi ruhák divatjának hajnala is ez a korszak, mert ekkor indultak a Couture-ok, jött Dior, majd picivel később Valentino és Yves Saint Laurent is elkezdtek alkotni. A nyolcvanas évek hozott változást, az elnagyolt díszek, a túlzások, a válltömések és óriási brossok következtek. Hogy aztán a kilencvenes években mindez lecsendesedjen, és egyszerű és egyenes szabások érkezzenek, már-már dísztelenségbe csapva át. Az ezredforduló után az évi két kollekcióváltás lett az irányadó, sokféle stílus eklektikája, évről évre változó divathatásokkal.

 

  • hogy a 2019-es divathetek alkalmával bemutatott estélyik tükröztek számos trendet, melyek a casual ruházat terén is uralkodnak? A 2019-es évben például sok tervező beemelte a pliszírozott szoknyát, a crop top hatást, a sellő fazont, és a görögös nyakmegoldást a ruháiba. Még mindig jellemző volt, hogy a mély dekoltázsok helyett inkább nagy hátkivágások ékesítették a báli és estélyi ruhákat.